top of page

Blog

Hele 12 medaljer til Øvre Romerike Budosenter på Bygdøyhus


Bilde: Tina Røe Skaar, Kristoffer Torseth, Frode Blaker og Ken Johansen var coacher på stevne

Lørdag 4 mai gikk Østlandscup 2 og Norgescup 2 av stabelen, og Øvre Romerike Budo Senters Team ØRBS stilte mannsterke. Klubben hadde 19 påmeldte utøvere, men grunnet tre tilfeller av sykdom var det kun 16 utøvere som møtte opp i hallen på Bygdøyhus. Fire klare coacher var også på plass, Ken Johansen, Frode Blaker, Tina Røe Skaar og Kristoffer Torseth. Tim-Robin Bjerke-Vatsøy skulle egentlig ha gått kamp, men grunnet sykdom tok han i stedet på seg rollen som koordinator for både coacher og utøvere, noe han løste eksemplarisk!

Blant utøverne hadde vi tre debutanter som aldri hadde vært i konkurranse før, søsknene Jessica og Jesper Østby, og Philip Høvik. Dessverre for Philip ble det klart at det ikke fantes noen motstander for ham, men han fikk likevel vært med og sett kamper og heiet på klubbkameratene når de gikk sine kamper. Jessica og Jesper gjorde begge to supre førstekamper. Jessica vant sin første kamp klart 18-4, men grunnet skade i foten etter kampen gikk hun ikke sin andre kamp. Jesper gjorde en kanonstart mot en mer rutinert utøver, men fikk seg noen smeller i andre runde som gjorde at han dessverre måtte kaste håndkleet når stillingen var 17-16 til motstander. Meget bra debut av to utøvere vi ser frem til å se mer av i fremtiden.

Magnus Sandholt var nestemann ut i ringen, han gikk jevngodt med sin motstander, og tapte kampen på dommeravgjørelse etter uavgjort golden round (ekstra runde ved lik poengscore etter ordinære kamprunder). Danyela Sannum gjorde en overbevisende innsats og vant sin kamp 16-12. Erikas Naujalis var nestemann ut, og i en meget underholdende kamp mot en rutinert motstander endte det dessverre med tap 13-5. Det var likevel en kamp som fort kunne endt annerledes med noen få justeringer.

Jonas Madsen var nestemann ut, og gikk en meget jevn kamp mot en utøver han flere ganger tidligere har gått mot med tap. Denne gangen var det mye jevnere, og det var en veldig spennende kamp som endte 6-5 i favør motstander. Stian Sannum, storebror til Danyela, gikk en kjempekamp og vant klart 13-3 i en kamp hvor motstander aldri fikk en sjanse til å styre kampen.

Kaia Aspdahl vant sin finale 12-8 i en godt kontrollert kamp, og dermed var gullet et faktum! Oliver Sandholt fikk på sin side en tøff reise, og tapte sin kamp 23-2 etter å ha kjempet helt til siste sekund.

Christofer Sandholt, storebror til Magnus, fikk en tøff trekning mot Milos Pilipovic fra Grorud, en junior utøver som har representert Norge i verdensmesterskapet for juniorer. Overmakten var klar i det stillingen etter de første ti sekundene var 15-0 i favør motstander, men Christofer bet tennene sammen og kjempet seg inn i kampen med mange gode saboteringer og gode forsøk på poeng. Selv om kampen endte med tap var det en kamp som demonstrerte den gode utviklingen Christofer har hatt.

Robin Hagen gikk en god kamp mot en mer rutinert utøver, men tapte 6-2. Kevin Blaker var nestemann ut, mot Kristian Borgen, en av Norges beste juniorutøvere. Han løste sine oppgaver på eksemplarisk vis mot en utøver som har et teknisk og fysisk repertoar som overgår det meste. Likevel endte det med tap 18-1, og bronsemedalje. Balder Johansen fikk en tøff start på sin kamp med en smell i munnen tidlig i kampen. Likevel gjorde han arbeidsoppgavene sine godt og kom seg godt inn i kampen. Det endte dessverre med tap, men Balder gjorde en veldig god jobb.

Tom Talgø vant sin første kamp kontrollert 14-5, og i finalen ga han aldri motstanderen en sjanse, kampen endte med seier etter at motstander ble diskvalifisert grunnet for mange advarsler etter fall og turer ut av matta. Gullet var dermed klart.

Etter stevnet kunne Team ØRBS skilte med 12 medaljer, 2 gull barneklasser, 3 gull, 2 sølv og 5 bronsemedaljer. Hovedtrener Kristoffer Torseth var godt fornøyd med laginnsatsen, og mente at stevnet ga en god indikasjon på nivået vi holder, og hva vi bør fokusere videre på i treningen fremover. En stor takk rettes til alle utøvere, coacher, støtteapparat og heiagjeng som sørget for gode idrettsopplevelser for alle som én.

Gull barneklasser: Danyela Sannum, Jessica Østby

Gull: Stian Wilson Sannum, Kaia Aspdahl, Tom Talgø

Sølv: Oliver Sandholt, David Fjeld

Bronse: Kevin Blaker, Robin Hagen, Jesper Østby, Christofer Sandholt, Balder Johansen

Arkiv
bottom of page