top of page

Graderingene våre - tkd

I vår klubb kan vi garantere en ting: Det tar tid å få svart belte! Det er en lang prosess som skal ta en del år, normalt 6-7 år (for ungdom og voksne).

 

Våre medlemmer graderer seg til jul og før sommerferien. Det vil si at det tar et halvt år mellom hver gradering, og det er mange ting som skal til for en gradering skal beståes:

  • Deltagelse gjennom sesongen

  • Modning gjennom et halvt år

  • Læring av pensum, både ny kata, flere grunnleggende teknikker, bedre utførte teknikker (og kata) m.m.

  • Selvforsvar, kast og låsegrep

  • Fysisk og mental styrke

Jo høyere grad man har, desto viktigere er det av kravene oppnåes - og desto hardere vil kravene være. Noen vil oppleve at de kan dobbelgraderes en gang, med det er de færreste som greier det. Det skal mye mer til enn å kunne en ekstra kata for å klare det. Det er det totale bildet, inkludert innsatsen som kan være utslagsgivende. Dette er noe som trenerne etter graderingen vurdere, og dermed ikke noe man kan "be om".

 

For de som aktivt trener kamp, vil det være lignende krav som settes: Deltagelse på stevner i inn- og utland, gode resultater osv.

 

På samme måte som på skolen, så rykker man ikke opp et ekstra klassetrinn bare fordi man er gode i matte. Modningselementet er også viktig. Og spesielt på veien fra rødt og opp til svart, så vil man oppleve at det kan gå et ekstra år der...  Dette gjør vi for å sørge for at det blir noe ekstra man må strekke seg etter. Du får ikke svart "bare fordi du har trent et halvår..." Graderingen vil være lukket, lang og krevende. Det skal bli et minne for livet, en ting du husker resten av livet. Noe du kan se tilbake på og være stolt av!

 

Da har vi hjulpet deg til å vokse som person og medmenneske, og du vil vokse inn i beltet.

 

Lykke til på ferden!

bottom of page