Klubbens historie

Idrett: Tae Kwon Do – Moo Duk Kwan. En Koreansk kampsport med sterke bånd til Japansk Karate og med innflytelse av tre generasjoner med Amerikanske instruktører. Benytter engelsk terminologi på teknikker.

 

 

Forbund: Norges idrettsforund – Norges KampsportForbund

 

Budo: Fellesbetegnelse for alle former for kampsport. Navnet ble tatt i bruk som følge av integrerte teknikker fra mange idretter og ”stilarter”.

Øvre Romerike Budo Senter ble etablert høsten 1986 av Pål-Erik Ruud. Treningslokaler ble bygd i 3. etg på ”låven” hjemme hos Pål-Erik. Det var i løpet av høsten 27 medlemmer i alderen 8-38 år. Klubben ble drevet i disse lokalene frem til 1989/90.

I en kortere periode ble treningen flyttet til kjelleren på Vilberg ungdomskole. Andre trenere som bidro i denne perioden var Svein Slåttsveen og Jan Tore Øvrevik mf.

Frem til 1992 het klubben American Freestyle Tae Kwon Do. Fra 1992 ble navnet Øvre Romerike Budo Senter tatt i bruk med ny logo. Tae Kwon Do – Moo Duk Kwan har imidlertid vært ”stilarten” i hele perioden.

 

I 1992 ble klubben etablert i sin nåværende fase. Pål-Erik Ruud leide lokaler på Hoelstangen og åpnet et ”kommersielt” treningssenter. Treningstilbudet var nå utvidet til 2-3 partier hver kveld fra mandag-fredag. Klubben ble raskt etablert med 100+ medlemmer som vokste sakte men sikkert til 200+. Treningen ble i all hovedsak gjennomført av Pål-Erik det første året -92-93.

Sommeren -93 flyttet klubben til nye lokaler på Leto-hallen sammen med helsestudio (Hugo Aurdal) og aerobic/dans ved Mona Stubbsveen. Klubben var allerede godt etablert med mye aktivitet.

 

I 1994 ble klubben omgjort til idrettsklubb. Det ble valgt styre og alle klubbens medlemmer ble medlem av Norges idrettsforbund.

Klubben har siden flytting til Leto-hallen hatt egne lokaler med meget høy standard. I 1998 byttet klubben lokaler og utvidet arealet fra 165m2 til 360m2. De nye lokalene ble delvis sponset av Leto-hallen og arbeidet utført på dugnad.

Klubben har i 2021 en medlemsmasse på nesten 270 medlemmer. 

Klubben har høstet mange nasjonale og internasjonale medaljer i konkurranse, men satser også bevisst på breddeidrett i alle aldere. Opp gjennom årene har klubben hatt mange forskjellige utøvere som har deltatt i Jr/SR EM/VM/OL-kvalik, Rio OL 2016 og Tokyo OL i 2021.

 

En ekstra takk til Leto-hallen v/Lars-Kjell Tomren for deres sjenerøse tilrettelegging av lokaler, lav leie og bidrag til oppussing. Uten deres subsidiering ville vår klubb aldri kommet på det ”nasjonale kartet” over anerkjente klubber.