top of page

Klubbens historie

Idrett: Tae Kwon Do – Moo Duk Kwan. En Koreansk kampsport med sterke bånd til Japansk Karate og med innflytelse av tre generasjoner med Amerikanske instruktører. Benytter engelsk terminologi på teknikker.

 

 

Forbund: Norges idrettsforund – Norges KampsportForbund

 

Budo: Fellesbetegnelse for alle former for kampsport. Navnet ble tatt i bruk som følge av integrerte teknikker fra mange idretter og ”stilarter”.

Øvre Romerike Budo Senter ble etablert høsten 1986 av Pål-Erik Ruud. Treningslokaler ble bygd i 3. etg på ”låven” hjemme hos Pål-Erik. Det var i løpet av høsten 27 medlemmer i alderen 8-38 år. Klubben ble drevet i disse lokalene frem til 1989/90.

I en kortere periode ble treningen flyttet til kjelleren på Vilberg ungdomskole. Andre trenere som bidro i denne perioden var Svein Slåttsveen og Jan Tore Øvrevik mf.

Frem til 1992 het klubben American Freestyle Tae Kwon Do. Fra 1992 ble navnet Øvre Romerike Budo Senter tatt i bruk med ny logo. Tae Kwon Do – Moo Duk Kwan har imidlertid vært ”stilarten” i hele perioden.

 

I 1992 ble klubben etablert i sin nåværende fase. Pål-Erik Ruud leide lokaler på Hoelstangen og åpnet et ”kommersielt” treningssenter. Treningstilbudet var nå utvidet til 2-3 partier hver kveld fra mandag-fredag. Klubben ble raskt etablert med 100+ medlemmer som vokste sakte men sikkert til 200+. Treningen ble i all hovedsak gjennomført av Pål-Erik det første året -92-93.

Sommeren -93 flyttet klubben til nye lokaler på Leto-hallen sammen med helsestudio (Hugo Aurdal) og aerobic/dans ved Mona Stubbsveen. Klubben var allerede godt etablert med mye aktivitet.

 

I 1994 ble klubben omgjort til idrettsklubb. Det ble valgt styre og alle klubbens medlemmer ble medlem av Norges idrettsforbund.

Klubben har siden flytting til Leto-hallen hatt egne lokaler med meget høy standard. I 1998 byttet klubben lokaler og utvidet arealet fra 165m2 til 360m2. De nye lokalene ble delvis sponset av Leto-hallen og arbeidet utført på dugnad.

Klubben har i 2021 en medlemsmasse på nesten 270 medlemmer. 

Klubben har høstet mange nasjonale og internasjonale medaljer i konkurranse, men satser også bevisst på breddeidrett i alle aldere. Opp gjennom årene har klubben hatt mange forskjellige utøvere som har deltatt i Jr/SR EM/VM/OL-kvalik, Rio OL 2016 og Tokyo OL i 2021.

 

En ekstra takk til Leto-hallen v/Lars-Kjell Tomren for deres sjenerøse tilrettelegging av lokaler, lav leie og bidrag til oppussing. Uten deres subsidiering ville vår klubb aldri kommet på det ”nasjonale kartet” over anerkjente klubber.

 

bottom of page