top of page

Blog

Hele 15 medaljer til Øvre Romerike Budo Senter i helgens stevne

Lørdag 25. februar braket det løs med stort Taekwondo stevne i Jessheim is- og flerbrukshall med over 400 utøvere. Det var et kombinert regionalt stevne for nybegynnerne og nasjonalt stevne for de viderekomne. Med så mange påmeldte var det duket for høy aktivitet for arrangørklubb Øvre Romerike Budo Senter (ØRBS). Da det hele var over kunne Team ØRBS skilte med 15 medaljer, 5 gull, 3 sølv og 7 bronse til sine utøvere.

Elitelandslagsutøver Tina Røe Skaar coacher Robin Bastian Johansen

Et så stor stevne krever enorm dugnadsinnsats og det var nærmere 50 personer med stort hjerte for klubben som bidro med rigging, salg av mat og teknisk gjennomføring. Det var som dommerassistenter, utstyrskontroll, coacher, trenere, matservering, rydding og vakthold. Hele 18 Utøverne fra ØRBS fikk god hjelp fra sine coacher, hovedtrener Kristoffer Torseth, elitelandslagsutøver Tina Røe Skaar, Tor Arne Sandholt, Robert Sæbø Nilsen, Frode Blaker, Per Kristian Johannesen og Cathrine Johansen. Nok et strålende gjennomført stevne av Øvre Romerike Budo Senter, sier leder Tor Arne Sandholt.

Barna var først ute, og etter to tøffe kamper for David Vikan Fjeld og Michell Nilsen kunne de fornøyd motta sine gullmedaljer. Etter dette var det klart for ungdoms-, junior- og seniorklasser.

I Norgescupen var det Robin Bastian Johansen, Markus Storm Johannesen, Markus Gjervik og Emil Sandberg som skulle til dyst. For Robin ble det tøffe kamper mot to dyktige og meritterte utøvere i hans debut i juniorklasse i Norgescup, og etter endt stevne kunne Robin henge bronsemedaljen rundt halsen. Markus Storm gjorde en flott førstekamp i sin semifinale, og vant med klar margin. I finalen ble det imidlertid en god del tøffere motstand mot en merittert motstander, og etter hederlig innsats endte det med sølv. Markus Gjervik debuterte også som junior i Norgescup og fikk to veldig tøffe kamper mot også der meritterte utøvere. Markus ga seg ikke til tross for dette, og ga alt i begge kamper. En velfortjent bronse kunne innhentes etterpå. Emil debuterte med sitt første stevne i Norge, og møtte en juniorlandslagsutøver i første kamp. Even ga alt, men tapte dessverre på poeng. En nyttig erfaring og en lovende start.

I Østlandscupen var det tett program med 13 utøvere til start. Andres Sandholt gikk overbevisende inn og vant første kamp helt overlegent 22-0. I finalen trakk motstanderen seg, og gullet var et faktum. I klassen -170 cm for ungdom herrer stilte ØRBS med flere utøvere, og det ble mest å regne som et klubbmesterskap. Even Sandberg var på den ene siden, og Amandus Håkon Gran og Jonas Madsen på den andre. Even vant sin første kamp overlegent, og vant også knepent i en thriller av en semifinale som endte 22-20. Jonas var først ute på den andre siden, og vant sin første kamp. I semifinalen ventet Amandus, og etter tøff innsats fra dem begge ble det Amandus som trakk det lengste strået. Bronse til Jonas. I finalen ble det nok en tøff kamp mellom Even og Amandus, og da kampen var over kunne gullet hentes av Even, og sølvet av Amandus.

Adrian Mathisen hadde en veldig stor klasse med mange utøvere, og startet derfor i åttendedelsfinale. Det ble en jevn kamp som kunne endt begge veier, men det endte med et knepent tap etter solid innsats. Christofer Sandholt fikk det tøft i en førstekamp hvor han fikk seg noen skikkelige smeller. Det endte med tap, og grunnet skadene han fikk i første kamp måtte Christofer trekke seg fra kampen om finalen. Det endte dermed med bronse. Celine Hatlen gikk en kjempekamp hvor hun deler av kampen dominerte motstanderen. Hun var uheldig med et ureglementert hodespark helt på tampen av kampen hvor det sto likt 14-14, og dermed ble det 15-14 og bronse i stedet for en finaleplass. Yen Nhi Vu debuterte i juniorklassen, og møtte en utøver som var et hode høyere enn henne. Det endte etter en tøff kamp med poengtap og bronse. Yasin Hakmi hadde også sin debut som junior, vant første kamp på walkover og fikk sølv i finalekampen. Erikas Naujalis var en av de siste til å gå kamp, og kunne skilte med bronse da det hele var over. Sondre Christoffer Pettersen var sist ut etter en lang dag, og kunne ta med seg gullet, da motstander ikke dukket opp til finalen.

Nå er det tilbake til målrettet trening mot neste stevne som er Østlandscup 2 i Oslo. "Vi skal trene kondisjonering, teknikk og ikke minst hodespark for de høyere klassene" sier en stolt og fornøyd hovedtrener Kristoffer Torseth.

Medaljeoversikt:

Gull: Michell Nilsen, David Vikan Fjeld, Andres Sandholt, Sondre Christoffer Pettersen, Even Sandberg

Sølv: Markus Storm Johannesen, Amandus Håkon Gran, Yasin Hakmi

Brosje: Robin Bastian Johansen, Celine Hatlen, Jonas Madsen, Christofer Sandholt, Yen Nhi Vu, Erikas Naujalis, Markus Gjervik

Arkiv
bottom of page