top of page

Blog

Iver Martin Sæle Olerud fra Novus Academy kommer som gjestetrener lørdag 17. desember


Som vanlig får vi gjestetrener i graderingshelgen. I år er vi heldig og får besøk av Iver Martin Sæle Olerud som er konkurranseutøver i Brasiliansk Jiu Jitsu (BJJ). Treningen blir lørdag 17. desember klokken 16:00 - 17:30. Åpen for alle over 13 år.


Iver har trent BJJ siden 2011. Nå ved Novus Academy og tidligere ved Frontline Romerike. Han har konkurert i Skandinavia både med GI og Nogi. Dere kan bruke Dobok/GI (drakt) under treningen.


BJJ er basert på kodokan judo, som i 1914 ble kalt «Kano Jiu-Jitsu» etter grunnleggeren Jigoro Kano. Kodokan Judo ble bragt til Brasil i 1914 av den japanske judoutøveren Mitsuyo Maeda, og videreutviklet av Gastão Gracie og hans etterkommere Hélio Gracie og Carlos Gracie.


Det trenes både med og uten drakt. Drakten består av en bukse og en overdel som ligner på en judogi. En BJJ-gi er laget av en overdel i kraftig bomull, og en bukse av enten RipStop eller bomull. De vanligste fargene er hvit, blå og svart, men i internasjonale turneringer (IBJJF) må deltakere i finalen for svart belte ha enten hvit eller blå gi. Det trenes også i mindre utstrekning uten overdel, bl.a. i Brasil. Valg av teknikk blir noe annerledes når man trener i bar overkropp, da det er mindre tøy som en kan gripe tak i.

コメント


Arkiv
bottom of page