Blog

EM sølv i Taekwondo til Tom Talgø i Spania

December 2, 2018

Mesterskapet endte med en sterk andreplass til utøveren fra Øvre Romerike Budosenter i klassen +65 kg. Totalt deltok 550 deltakere i Europamesterskapet som ble arrangert i Marina D`or i Spania denne helgen. 

Teksten nedenfor er i stor grad gjenngitt fra artikkelen i nettsiden til Norges Kampsportforbund 2. des 2018

 

Mesterskapet endte med en sterk andreplass til den unge utøveren fra Romerike i klassen +65 kg. Totalt deltok 550 deltakere i Europamesterskapet som ble arrangert i Marina D`or i Spania denne helgen. 

Både klubbtrener og sportssjef i Norges Kampsportforbund er godt fornøyd med dagens prestasjoner

- Tom åpner knallsterkt og opprettholder nivået gjennom hele stevnet. For en ung utøver er dette viktig læring og erfaring, samt en kjempeprestasjon, sier trener Kristoffer Torseth. 

Treneren forteller at en liten smell i foten hemmer kadetten noe i finalen, men oppsummerer dagen alt i alt som utrolig bra. 

- Dette er en stor prestasjon og første gang en norsk utøver vinner sølv i et Europamesterskap for kadetter, forteller sportssjef Dag Jacobsen. 

I fjor ble det norsk bronse i samme mesterkskap og sportssjefen ser klar fremgang og ser andreplassen som bevis på at det jobbes godt ute i klubbene.

Imponerte på matta 


Den tøffe fighteren fra Romerike imponerte stort i de innledende kampene. Han vant den første kampen mot Paul Mengen fra Tyskland hele 40-0 og kampen ble stoppet i andre runde. I neste kamp møtte han Patrik Madlo fra Tsjekkia og vant klart 27-2. 

Kvartfinalen gikk Tom Talgø mot Luka Vukobratovic og vant klart 31-3. I semifinalen møtte han Nikita Kriucchkov fra Russland og vant igjen klart 22-12. 

I finalen venten enda en russer, Georgii Taran. Dette ble en tøff kamp som russeren til slutt vant 23-19.

Klubben produserer gode utøvere


Sportssjefen er imponert over den jobben som gjøres i norske taekwondoklubber. Øvre Romerike Budo Senter imponerer når det gjelder utvikling av sine utøvere

- Først fikk klubben frem den store fighteren Ken Holter og deretter fikk de frem Tina Røe Skaar som deltok i OL. Også landslagsutøver og OL-håp Richard Andre Ordemann startet sin karriere i Romeriksklubben. Nå har de fått frem den tøffe kadettutøveren, Tom Talgø, som vi helt sikkert kommer til å se mye til i tiden som kommer, sier Jacobsen.

 

En stolt klubb

- Det er svært hyggelig å høre dette fra forbundet og det gjør oss ekstra stolte av all den jobben som gjøres av trenere og andre på Øvre Romerike Budosenter, sier Tor Arne Sandholt, leder i Øvre Romerike Budosenter

 

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Archive
Please reload

Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
Våre sponsorer

Vi trener på LetoHallen. 
Kjør forbi Puls, rundt hjørnet på kortsiden. Da ser du oss!

  • White Facebook Icon

Du kan ringe klubbens leder Tor Arne Sandholt 
på mobil 905 63 106

© 2019 Øvre Romerike Budo Senter