top of page

Blog

Tom Talgø fra Øvre Romerike Budo Senter vant sølv i Polish Open


Øvre Romerike Budo Senter var representert i helgens store internasjonale stevne med Tom Talgø som ble sølvvinner og Kevin Blaker som fikk en flott debut i et internasjonalt stevne. I dette stevne stiller de beste i Europa da det gjelder for kvalifisering til EM i Taekwondo som går av stabelen i mai 2019 i Manchester, Storbritannia.

Det ble seier til Tom Talgø på poeng-gap etter en eksemplarisk første kamp! Kampen ble avsluttet med at han hoppet opp og plantet begge føttene samtidig i hjelmen til motstander. Kampen endte 25-5. Semifinalen ble en spennende kamp som endte 11-10 etter et hodespark fra Tom da det stod igjen 5 sekunder på klokka. I finalen møtte han Maxatbek Aduakitov, en høyt meritert utøver fra Kazakhstan. Han har tidligere i år blant annet vunnet Østerrike Open. Det ble en spennende kamp som endte 13-23 og sølvmedalje til Tom Talgø. Tallene yter likevel ikke kampen rettferdighet. Tom hadde en serie i tredje runde da stillingen var 5-13. Da serien var ferdig stod det 12-14 på tavla, og Maxatbek satt på rumpa og fikk telling av dommeren!

Kevin måtte vente i over 11 timer før det ble kamp, og da ble det mot en merittert utøver fra Hellas som vant Europas største stevne, President's Cup i Athen tidligere i år. Kevin fikk jobbe for å komme seg innpå motstanderen og kampen endte med poengtap 2-20, men det ble en flott debut i en av Europas tøffeste stevner for Kevin Blaker.

Robin Bastian Johansen som gikk for Tøyen Taekwondo fikk vente enda lenger, men gikk en flott kamp mot en dansk motstander. Han kontrollerte kampen og styrte det fint til stilling 8-6 i siste runde. I det aller siste sekundet (bokstavelig talt) sneiet danskens fot hjelmen til Robin, og kampen endte brått 9-8 i danskens favør. Et surt tap etter noe av det beste jeg har sett Robin gå, sier trener Kristoffer Thorset.

Det var stor innsats både fra utøvere og støtteapparatet i helgen med Frode Blaker, Ragnar Talgø, Ken Johansen og Cathrine Johansen. Nå bærer det til Stjørdal for Norgescup i slutten av september, avslutter Kristoffer, hovedtrener for kamp i Øvre Romerike Budo Senter.

Arkiv
bottom of page