top of page

Blog

Godt Nytt Fighter År


Kjære medlemmer, foreldre og venner av klubben.

Vi har nå avsluttet et aktivt år for Øvre Romerike Budo Senter (ØRBS). 2016 har vært et år med svært positiv utvikling på flere områder.

Både 30 års jubileum, ombygging av Dojo, utstyrsinvesteringer, turneringsresultater og trener og utøverutvikling har vært viktig for oss som kampsportklubb.

Øvre Romerike Budosenter feiret 30 år med treningshelg, stort besøk fra USA, Tina i Rio OL og sosial hygge 20-21 august. Grandmaster Charles Graham besøkte oss sammen med flere representanter fra American Tae Kwon Do Moo Duk Kwan og Tae Kwon Do Moo Duk Kwan USA. Grandmaster Gene Perceval, Grandmaster Carlos Martin, Sensei Roy Wade, Stanley Heath, Arthur Roberts, Mick Lawrence og Jan-Tore Øvrevik (bosatt i Florida) kom også. Dette ble et historisk øyeblikk og vi feiret også sammen med Jessheim Kampsport Klubb og Eidsvoll fristil Taekwondo klubb som har samme utspring og samme norske Moo Duk Kwan Grandmaster Pål Erik Ruud.

Det blir lagt ned utallig mange timer frivillig arbeid blant både trenere, støttespillere og foreldre for å administrere, utvikle både klubben og utøverne. Vi har fått god økonomisk støtte fra Eidsvoll kommune, Norges Idrettsforbund, Kampsportforbundet, Sparebankstiftelsen og vår hovedsponsor OSL - Oslo Lufthavn. Dette har gått direkte til utvikling av klubben og utstyr. Vi har bla.a kjøpt boksesekker med takskinner, judomatter, taekwondovester, boksehansker, turnutstyr, medisinballer, hoppetau, thaiboksingsutstyr, sparkeputer og mye mer. Vi har til sammen investert i utstyr for nærmere kr 120.000. Dette er i finansiert ved hjelp av pengestøtte vi har søkt om og sponsormidler. Vi har også bygd ut lilleDojo for nærmere 100.000 og fått nytt kjøkken i fellesrommet.

Antall medlemmer har vokst til rekord høye 290 stk. Det er det høyeste antall medlemmer på mange år. Vi har en svært positiv vekst blant barn og ikke minst ungdom/voksne, noe som er svært positivt for klubbens miljø. Vi har fått en hovedansvarlig for daglig vedlikehold og oppdatering av medlemsbasen vår. Det er en viktig jobb som vi setter stor pris på. Dessverre har vi slitt noe med utbetalende medlemmer og har utestående på ca. 100.000. Vi har innledet et samarbeid med et inkassoselskap for å slippe å ha arbeidet med å purre inn dette. Vi må ha fokus på klubbutvikling i det frivillige arbeidet som legges ned. Team ØRBS - Taekwondo med hovedtrener Kristoffer Torseth har deltatt på stevner i Norge, Sverige, Danmark og Belgia. Det har blitt sanket medaljer i så godt som hvert eneste stevne. Vi har hatt over 20 utøvere på ett stevne, med flere debutanter. Vi har fått to nye A-utøvere i Markus Storm Johannesen og Robin Bastian Johansen. Vi har hatt Tina Røe Skar på landslaget et nytt år, med store seiere i flere av de største stevnene, med seier i OL-kvalik og deltakelse i OL i Rio som høydepunkt. Vi har hatt flere gode treninger med gjesteinstruktører i form av vår egen Tina, samt at vi har blitt gjestet av Irans landslagstrener og en av hans utøvere, begge verdensmestere i Tae Kwon Do. Vi har også hatt deltagere fra ØRBS på flere treningsleirer og -seminarer. Tina Røe Skaar var nominert til årets Taekwondoperson og vant. Et godt år for Team ØRBS.

Det har vært fint å se hvordan Danilo Petrovic og Shamil Bobajev har utviklet Kazoku BJJ – ØRBS. Klubben har vært på følgene stevner: Danish Open (1 bronse) Trondheim Open Summer (2 gull, 1 sølv) Oslo Open (1 gull, 2 bronse) Sande (1 gull, 1 bronse, 1 sølv Oslo grappling championship (1 bronse) Trondheim Open Winter ( 4 gull, 5 bronse). Året har vært bra fordi vi jobber mye med nivået på teknikkene. Mange har tatt steget i år og blitt mye flinkere. Siden mange fra klubben er ganske ferske så har det vært moro at så mange har deltatt på stevner, prøvd seg og at det har gått bra.

Tor Olav Hauge og Atle Mikkelsen har fått med seg flere utøvere og skapt et inspirerende og sportslig høyt nivå på ThaiBoksing treningene. Fredrik Jacobsen har i år gått MMA-kamp i Sverige og vant. Comeback Kid Tor Olav Hauge gikk pro MMA kamp mot Tom Mearns - Contenders # og lærte masse.

Inge Gammelli og Anders Kittelsen, Robert Sæbe Nilsen har gjennomført et år med mye bra treninger med hovedfokus på Basic, onestep og praktisk selvforsvar. Dette har vært ønsket lenge og det er har vært godt med både ungdom og voksne på treningene. Noe som viste seg i form av mange dyktigere utøvere på en utfordrende julegradering, som er tradisjonen er for vår stilart. Tor Vidar Norbeck, Robert Sæbø Nielsen og Kasper Myhre og Tor Arne Sandholt holder i barnepartiet og det er vært en fin vekst og mange flinke barn. Personlig ble jeg svært imponert over det nivået som barna viste på julegraderingen. Her er det mange fremtidige topputøver.

Ninja-Kids har hatt en fin utvikling med Siri Irene Dragedreper, Robert Sæbø Nilsen og Mariann Tvedt Eråk. Det er fantastisk moro å se gleden barna har på disse treningene hvor turn, motorikk og taekwondolek er fokus, selv om det til tider kan være utfordrende for trenerne med barn proppfulle av energi og læringsvilje.

Terje Choi Førsund er i år gjenvalgt som nestleder i Taekwondo WTF forbundet og Internasjonal dommer på høyt nivå. Det gjør at vi gjennom ham har positiv påvirkningskraft. Som klubb er også viktig for oss å utvikle dommere. Jeg oppfordrer flere til å ta både Coach- og dommerkurs. ØRBS har hatt behov for revitalisering av veien frem til sortbelter og Terje Førsund takket ja til oppgaven som graderingsansvarlig for sortelter og vi ønsker han lykke til i dette arbeidet.

Vi vil samtidig benytte anledningen til å takke alle de som bidrar mye til dugnader på Dansegalla, vårt årlig Norges Cup stevne og med administrasjon og servering på våre graderinger. Dette er bidrag som gjør at vi får nødvendig dugnadspenger som brukes til å utvikle klubben videre.

Som leder av klubben vil jeg også takke for et aktivt og engasjert styret med nesteleder/økonomiansvarlig David Nymoen og styremedlemmene Anne Storm Johannessen, Kristoffer Torseth, Terje Choi Førsund, Robert Sæbø Nilsen og Danilo Petrovic.

Jeg ble i år utnevnt til æres Professor hos Shitokai Karateskole Cien Fuegos i Barrion/slummen i Santiago for ØRBS sin støtte og samarbeid til utvikling og vekst av karateskolen deres. Det setter jeg urolig stor pris på, da den er gitt av barn, ungdom og voksne som mangler mye, men deler interessen og lidenskapen til kampsport som idrett og som identitetsskapende læring. Jeg ønsker med dette et Godt Nytt Fighter År. Med vennlig hilsen Øvre Romerike Budo Senter Tor Arne Sandholt Leder

Arkiv
bottom of page