top of page

Blog

Øvre Romerike Budosenter støtter de flomrammende på Den Dominikanske Republikk


Over 20.000 mennesker er nå på flukt, og de begrensede ressursene som staten kan tilby betyr at tusenvis vil bli hjemløse og søker nå tilflukt i skoler, samfunnshus og andre departements og internasjonale NGO steder.

Øvre Romerike Budosenter støtter arbeidet for de flomrammede med kr. 2.500,- og oppfordrer andre kampsportklubber, idrettslag og bedrifter til å støtte.

I slutten av november erklærte President Danilo Medina en unntakstilstand over nordkysten av Den dominikanske republikk i karibien, som dekker områdene mellom Puerto Plata og Samana. Etter flere uker med regn har flere elver gått over sine bredder, ødelagt store områder og mange byer. Jordbruksland, avlinger og dyr har også blitt desimert og skaper en langsiktig katastrofe for bærekraften til lokalsamfunn.

Flommen skaper mange sanitære andre ekstra helsemessige problemer skapt av flommen. Det er en svært reell trussel om vann og mygg sykdommer som kolera blir en epidemi. På kort sikt er det samfunnet i desperat behov for mat, myggnett, laken, tepper, gummistøvler og medisiner.

Det er Hege Holt fra Årnes som leder hjelpearbeid i Puerto Plata. Mer informasjon kan du finne på http://providingopportunity.org/home/

Vi oppfordrer også andre bedrifter til å bidra med støtte.

Arkiv
bottom of page